Over ons

Wie zijn we?

Deze website is van de directie Digitale Economie. Digitale Economie is een afdeling binnen het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het is onze missie om te werken aan een samenleving waarin digitalisering en de Nederlandse digitale infrastructuur optimaal bijdragen aan economische en maatschappelijke kansen voor iedereen. Het doel is dat Nederland in 2023 behoort tot de digitale wereldtop en mede daardoor een goede plek is om te werken en te leven. Deze website richt zich vooral op de digitale infrastructuur.

Wat is onze rol?

Veel wetgeving op het gebied de digitale infrastructuur wordt in Brussel geregeld. In dat geval is het onze rol om richtlijnen vanuit de Europese Unie (EU) te implementeren in nationale wetgeving. Daarnaast hebben we binnen de kaders uit Brussel beleidsvrijheid om zelf nationaal beleid te initiëren om een optimale digitale connectiviteit in Nederland te bevorderen. Binnen die nationale wetgeving laten we bewust veel beleidsvrijheid voor gemeenten. Dit maakt lokaal maatwerk mogelijk om optimaal het belang van de burger te dienen.

Wat willen we met deze website?

Met deze website willen we aan de hand van praktische informatie en hulpmiddelen, gemeenten ondersteunen bij het invullen van het lokale beleid op het gebied van hun digitale infrastructuur. Zowel voor vaste als mobiele telecommunicatienetwerken. Deze site bevat nuttige informatie over de belangrijkste onderdelen van het lokale beleid.

We doen dit graag samen

Via deze site bieden we graag goede informatie aan. Mis je iets? Wil je iets bijdragen? Is iets onduidelijk of klopt er volgens jou iets niet? Laat het ons dan weten! Stuur een e-mail naar overalsnelinternet@minezk.nl.