Nieuwsbrief digitale connectiviteit voor gemeenten

Tweede bestuurlijke overleg digitale connectiviteit

Op 2 maart is er een tweede bestuurlijke overleg over digitale connectiviteit met de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat (EZK), Mona Keijzer. Dit is het vervolg op het eerste bestuurlijke overleg dat plaatsvond op 30 september 2019 en de regionale gesprekstafels met gemeenten en provincies die zijn gehouden in oktober. Doel van het overleg is onder meer dat gemeenten, provincies, marktpartijen en ministeries op bestuurlijk niveau de uitdagingen uitwisselen die zij de komende tijd voor zich zien bij de uitrol van nieuwe digitale netwerken.

Omdat we praktisch gezien geen overleg kunnen voeren met 355 gemeenten en 12 provincies, hebben we voor het overleg noodzakelijkerwijs een selectie van deelnemers moeten maken. Zie hier voor de lijst van genodigden.

Deelsessies digitale connectiviteit tijdens Conferentie Nederland Digitaal 2020

Tijdens de Nederland Digitaal Dag op donderdag 19 maart in Groningen zullen er in de middag twee deelsessies plaatsvinden over digitale connectiviteit; speciaal gericht op gemeenten. Sessie 1 staat in het teken van de aanleg van vaste telecomnetwerken en sessie 2 draait om de aanleg van nieuwe mobiele telecomnetwerken, waaronder 5G. Waar staan we met vast en mobiel internet, waar gaan we heen en welke uitdagingen ervaren gemeenten en operators? En hoe kunnen verschillende stakeholders elkaar daarbij versterken? Deze sessies worden georganiseerd door: Dialogic, Monet, NLconnect en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Aanmelden voor de Nederland Digitaal Dag kan hier.

E-zine 5G: de digitale toekomst

Het nieuwe E-zine van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat is uit. Deze keer een nummer over een onderwerp dat u ook aangaat: 5G: de digitale toekomst. Lees het E-zine en deel het met uw netwerk.

Oproep toolkit communicatie

Graag zouden we op korte termijn een toolkit communicatie toevoegen aan onze website www.overalsnelinternet.nl. In de toolkit nemen we voorbeelden van communicatiemiddelen op die gemeenten kunnen ondersteunen bij het contact met bijvoorbeeld burgers. Hebt u een idee wat echt niet mag ontbreken in deze toolkit? Of kunt u een goed communicatievoorbeeld met ons delen? We ontvangen uw suggestie graag op ons e-mailadres overalsnelinternet@minezk.nl.

Alvast dank voor de genomen moeite.

Meer informatie of aan/afmelden

Voor meer nuttige informatie voor gemeenten over digitale connectiviteit ga naar www.overalsnelinternet.nl.

Ontvangt u deze nieuwsbrief nog niet en wilt u op de hoogte blijven? Geef u dan op via de aanmeldpagina. Uiteraard kunt u zich op elk moment weer uitschrijven.